Activitats presencials i online

Gaudeix de les activitats presencials i online que oferim a Vitae Fisio. En aquest espai podràs trobar diferents tipus de classes.

El Pilates és un sistema d’entrenament físic i mental que uneix el moviment, el treball de força muscular, el control mental i la respiració. A les sessions es treballa tot el cos en general, però si hi ha una part clau per a aquest sistema és el core (la zona abdominal i pélvica), donada la seva importància per al manteniment de la postura i el moviment a la vida diària.

Amb la pràctica mantinguda podràs sentir els seus grans beneficis: la millora de la força, la flexibilitat i la coordinació, la reducció de l’estrès i l’increment de la concentració mental.

El ioga és una disciplina provinent de l’Índia, que guanya cada cop més adeptes al món occidental pels seus beneficis a nivell físic, mental i fins i tot espiritual. De fet, el que practiquem als centres com a ioga és només una part de tota aquesta filosofia.

La pràctica del ioga consisteix en unir els “pranaiames” (respiracions) amb les “asanes” (postures), treballant la força, la flexibilitat i la relaxació, però també a nivell intern tots els òrgans i sistemes. La seva pràctica és un camí on veuràs evolucionar les teves capacitats a tots els nivells.

El sòl pelvià és una musculatura interna a la zona de la pelvis que dona suport a òrgans com l’úter, els intestins i la bufeta, i ajuda a controlar les seves funcions. Per això és una musculatura clau, que té un gran impacte a la nostra salut i benestar.

Al contrari del que es pensa, no sols les dones que han tingut embarassos tenen risc de tenir disfuncions de sòl pelvià. Els esports d’impacte com el running o el HIIT, el restrenyiment crònic, o els canvis hormonals de la menopausa són també alguns dels factors de risc principals. I per suposat, pels homes també és important cuidar-lo!

Activitat enfocada a la millora del to muscular i la resistència, reduint el percentatge de greix corporal i enfortint els músculs per prevenir lesions a la pràctica d’altres esports.

Es tracta d’una sessió dinàmica i intensa, que combina exercicis funcionals amb diferents materials com manuelles, steps, bosus, etc. Aquí el nivell el poses tu, adaptant els pesos i l’exigència a la teva condició i necessitats. T’ajudarem a progressar i notaràs els resultats molt aviat!

Els exercicis hipopressius o Gimnàstica Abdominal Hipopresiva (GAH) són un mètode fisioterapèutic creat als anys 80 pel doctor Marcel Caufriez, tot i que ha guanyat molta popularitat en els últims anys per la seva gran eficàcia per a tonificar i enfortir tant la musculatura abdominal com el sòl pelvià.

Aquests exercicis es basen en l’activació de la musculatura abdominal profunda, amb ajuda d’una apnea respiratòria (sense aire als pulmons) i en unes posicions concretes. Es tracta d’una tècnica molt poderosa amb la qual aconseguim molts beneficis de manera ràpida, però requereix d’un gran control tècnic. Per a arribar al seu màxim potencial i evitar possibles lesions l’ideal és fer-la (o aprendre-la) amb especialistes que supervisaran que s’està fent correctament, ja sigui en sessions personals, o en grup!

Els exercicis hipopressius tenen beneficis per a tothom: tonifiquen l’abdomen, milloren i prevenen els dolors d’esquena i milloren la salut del sòl pelvià. Per tot això, com podràs intuir estan especialment indicats en la recuperació postpart.

Una bona postura és la base del moviment i d’una bona salut corporal. Dissenyada per a tots els nivells de condició física, aquesta sessió se centra a millorar l’alineació corporal, enfortint els músculs de suport per a prevenir lesions i molèsties associades a una mala postura.

Aquí prendràs i practicaràs exercicis específics i tècniques de correcció postural que es poden integrar fàcilment a la teva rutina diària. Enforteix la teva postura i experimenta una major vitalitat en cada moviment!