Fisioteràpia

La fisioteràpia és una disciplina que forma part de l’àrea de la salut i que s’enfoca en ajudar a desenvolupar, conservar i restaurar el benestar físic de les persones. Amb el seu ús, podem ajudar a les persones a recobrar les funcions corporals que van perdre a causa de malalties o lesions. També oferim diferents tipus de tractaments relacionats.

fisioterapia-vitae

Les lesions i traumatismes als músculs, tendons o lligaments són molt habituals al món de l’esport, i d’aquí neix la fisioteràpia esportiva. Aquesta especialitat té com a objectius la prevenció de lesions, la recuperació i la readaptació del/la esportista.

A Vitae trobaràs un equip especialitzat, amb un gran coneixement en esport i patologia esportiva, que treballa la recuperació amb un enfocament integral: des de diferents tècniques i mètodes fisioterapèutics i amb la resta de l’equip. Junts crearem un programa individualitzat per ajudar-te a tornar, pas a pas, a la teva pràctica de forma segura. Recorda que davant qualsevol lesió, una atenció primerenca i un tractament adequat són essencials per a l’èxit de la teva recuperació!

Tractem lesions com:

 • Esquinços i distensions.
 • Fractures i luxacions.
 • Lesions articulars i de lligaments.
 • Desgarraments musculars.
 • Inflamacions.

La fisioteràpia és una eina fonamental per ajudar als infants -des de nadons fins a l’adolescència- en molts moments de la seva vida, especialment en problemàtiques que poden afectar la salut i el seu correcte creixement i desenvolupament.

Per exemple, tractem:

 • Problemes en els nadons derivats del part, com deformitats cranials.
 • Problemes digestius: còlics del lactant, estrenyiment, reflux.
 • Problemes traumatològics: torticolis congènita, displàsia de maluc, peu zambo, escoliosi, fractures.
 • Problemes del desenvolupament i trastorns neurològics.

La fisioteràpia estètica o fisioestètica és una especialitat de la fisioteràpia que té com a objectiu recuperar l’elasticitat i fermesa de la pell i la musculatura, que poden estar afectats per factors com l’embaràs i el part, les cirurgies o l’envelliment, amb un impacte notable visualment.

La fisioestética, però, va un pas més enllà dels tractaments de bellesa tradicionals, ja que els seus beneficis no només són estètics sinó també pel que fa a la salut i qualitat de vida. Per a aconseguir-ho treballem sempre amb tècniques no invasives, com ara diferents massatges i tècniques de manipulació, l’electroestimulació o els aparells d’ultrasons.

Aquests tractaments produeixen un gran canvi en la fermesa del rostre, el coll i l’escot. Es milloren les arrugues i línies d’expressió, es redefineix l’oval facial i es redueixen les bosses i ulleres del contorn de l’ull.

Per a fer-ho, utilitzem diferents mètodes no invasius, com pot ser el drenatge i l’estimulació de l’elastina cel·lular i el col.lagen amb diferents aparells. A la primera visita, el nostre equip t’assessorarà per trobar el tractament que millor s’adequa a les teves necessitats.

Sabies que hi ha una gran varietat de moments on la fisioteràpia pot ajudar a millorar eficaçment la teva imatge? Per exemple:

 • En la cel·lulitis, la millora d’estries i la retenció de líquids.
 • En l’eliminació de greix localitzat.
 • Com a complement en processos de reducció de pes, reafirmant la pell flàccida.
 • Abans i després de determinades cirurgies estètiques i d’altres.
 • Com a suport en la recuperació postpart.

Ho fem amb tècniques no invasives, indolores, i amb molts beneficis per a la salut. El nostre equip t’assessorarà per trobar el millor tractament per a la teva pell i teixits!

Les dones passen per diferents moments vitals on el seu cos experimenta forts canvis. Al nostre centre dediquem un espai per atendre les seves necessitats, ajudant en processos com la preparació i recuperació del part, els problemes del sòl pelvià o l’impacte físic que comporten els canvis de la menopausa.

Al nostre centre trobaràs un equip especialitzat que tractarà amb tota la professionalitat, cura i respecte les teves necessitats.

L’embaràs és una etapa extraordinària, on la dona experimenta importants canvis fisiològics als quals s’ha d’anar adaptant. Això no sempre és fàcil, per això t’acompanyem en aquesta aventura amb un equip especialitzat en tractar diferents lesions i prevenir-les, i preparar-te per al part i el postpart per a que visquis un embaràs saludable, connectada al teu cos i amb total confiança.

Abordem l’embaràs de forma holística…

 • Amb entrenaments totalment personalitzats i adaptats al teu moment, les teves característiques, necessitats i gustos.
 • Amb sessions de teràpia manual: amb la fisioteràpia, l’osteopatia i les tècniques del sòl pelvià podem ajudar-te a prevenir i curar les diferents lesions, dolors o molèsties perquè puguis gaudir d’aquesta etapa, i preparar-te per la següent!

El postpart és un moment meravellós, i també molt sensible. És normal que la tendència sigui posar tota la teva atenció cap al nadó, però és molt important també que en posis a la recuperació del teu cos per tal de millorar la teva qualitat de vida i evitar problemes futurs.

Al nostre centre t’ajudarem de diferents maneres:

 • Valoració postpart: una exploració completa del teu estat passada la quarantena, on es mira si hi ha diàstasis abdominal (separació dels muscles rectes de l’abdomen) o prolapses, l’estat de les cicatrius, o problemes d’incontinència urinària, fecal o de gasos. En aquesta sessió tindràs una valoració completa perquè puguis estar tranquil·la, i determinar el millor tractament si és necessari.
 • Recuperació del sòl pelvià i la diàstasis abdominal: ​​sessions individuals de fisioteràpia especialitzada en recuperar la funcionalitat de la musculatura. Treballarem la hipotonia o hipertonia, les cicatrius com la cesària o episiotomia i qualsevol mena de lesió perquè puguis recuperar el teu cos i la teva confiança.
 • Fisioteràpia estètica: mitjançant diferents tècniques manuals i aparells podem ajudar-te a veure’t com abans i recuperar la confiança. Farem un diagnòstic de la teva pell i t’assessorarem sobre el millor tractament per a tu.

El sòl pelvià és una musculatura interna a la zona de la pelvis que dona suport a òrgans com l’úter, els intestins i la bufeta, i ajuda a controlar les seves funcions. Per això és una musculatura clau, que té un gran impacte en la nostra salut i benestar.

Les disfuncions del sòl pelvià donen problemes com la incontinència urinària i fecal, el restrenyiment, problemes de salut sexual, i lesions d’esquena. Amb la fisioteràpia del sòl pelvià podrem prevenir-les, millorar-les i solucionar-les mitjançant teràpies manuals, exercicis i diferents aparells.

La punció seca és una tècnica de l’àmbit de la fisioteràpia que està guanyant molta popularitat entre els professionals pels seus grans resultats en el tractament del dolor, de vegades difícils d’aconseguir amb un tractament més conservador.

La punció seca es basa en la introducció d’agulles d’acupuntura en punts específics: els punts gatell, que són focus dolorosos que trobem a la musculatura per la contracció de fibres, i que tenen la capacitat de provocar dolor i símptomes allunyats. La punció seca busca donar un estímul mecànic a aquests punts per tal de millorar el dolor de la zona i tota la simptomatologia derivada.

El nostre equip especialista podrà aplicar-la en aquells casos específics en què pot aportar un gran benefici en la recuperació de cada pacient.

L’articulació temporo-mandibular (ATM) és l’única articulació mòbil que tenim al cap, i una de les que més treballa del cos, ja que intervé en funcions tan rellevants com mastegar, obrir i tancar la boca i parlar. Per això, les sobrecàrregues i lesions de l’ATM a més de ser doloroses, limiten molt la qualitat de vida dels pacients, i és molt important tractar-les perquè és molt comú que derivin en altres afeccions, com les cervicàlgies o dolors d’oïda.

El nostre equip de fisioteràpia especialitzat en ATM t’ajudarà a recuperar la zona i eliminar el dolor amb la teràpia manual per a relaxar la zona, les correccions posturals necessàries, i exercicis específics. També podem ajudar-nos amb l’osteopatia cranial per un tractament integral.

La fisioteràpia uroandrològica s’especialitza en la reeducació i control motor del sòl pelvià en els homes i el tractament del dolor pelvià. El sòl pelvià masculí és menys conegut que el de les dones, però solen aparèixer problemes després d’intervencions quirúrgiques, o com a resultat de disfuncions posturals i de càrrega lumbar.

Des de la fisioteràpia podem abordar el dolor i millorar la qualitat de vida de pacients que pateixen:

 • Incontinència urinària o fecal, especialment després d’una cirurgia, com les digestives, de pròstata o de la bufeta urinària.
 • Dolor pelvià crònic, així com d’altres relacionats com les lumbàlgies.
 • Disfuncions sexuals amb origen de sòl pelvià.

Al nostre centre trobaràs un equip de fisioteràpia especialitzat que t’assessorarà sobre el millor tractament per a millorar la teva salut i qualitat de vida.

Una bona postura és la base del moviment i d’una bona salut corporal. La reeducació postural global (RPG) és un mètode de fisioteràpia que tracta el cos com un conjunt, analitzant l’anatomia i avaluant els símptomes de dolor, per tal de trobar la seva causa, i tractar-la buscant la postura fisiològica adequada per a cada persona.

Amb aquest mètode d’higiene postural es busca alleujar el dolor i els malfuncionaments de forma duradora, evitant les compensacions, corregint les deformitats i recuperant l’harmonia i el benestar de la persona.

Els exercicis hipopressius o Gimnàstica Abdominal Hipopresiva (GAH) són un mètode fisioterapeutic creat als anys 80 pel doctor Marcel Caufriez, tot i que ha guanyat molta popularitat en els últims anys per la seva gran eficàcia per a tonificar i enfortir tant la musculatura abdominal com el sòl pelvià.

Aquests exercicis es basen en l’activació de la musculatura abdominal profunda, amb ajuda d’una apnea respiratòria (sense aire als pulmons) i en unes posicions concretes. Es tracta d’una tècnica molt poderosa amb la qual aconseguim molts beneficis de manera ràpida, però requereix d’un gran control tècnic. Per a arribar al seu màxim potencial i evitar possibles lesions l’ideal és fer-la (o aprendre-la) amb especialistes que supervisaran que s’està fent correctament, ja sigui en sessions personals, o en grup!

Els exercicis hipopressius tenen beneficis per a tothom: tonifiquen l’abdomen, milloren i prevenen els dolors d’esquena i milloren la salut del sòl pelvià. Per tot això, com podràs intuir estan especialment indicats en la recuperació postpart.