Osteopatia

L’osteopatia és un tipus de teràpia manual que entén el cos com una unitat, on tots els òrgans i estructures estan relacionades, i per tant una alteració d’una part afecta el funcionament d’altres.

L’osteopatia ens serveix per a diagnosticar l’origen de les dolències i per tractar-les desde l’arrel, equilibrant el cos mitjançant diferents tècniques de mobilitat articular, dels òrgans, teixits i estructures. Depenent de la problemàtica de cada pacient i de les tècniques que fem servir per corregir-la, podem parlar d’ osteopatia estructural, osteopatia visceral o osteopatía cranial.

L’osteopatia estructural tracta els problemes de l’aparell múscul-esquelètic i de la postura. A través de diferents tècniques de manipulació aconseguim arribar a l’origen i tractar els dolors i alteracions que estan afectant la persona.

Podem tractar les cervicàlgies, lumbàlgies, dorsàlgies, hernies, mals de cap, escoliosis, tendinitis, esquinços, estrès muscular i molt més.

Com l’osteopatia entén el cos com un tot, on els òrgans i estructures estan interconnectats, pot ser que el teu problema també el tractem amb tècniques d’osteopatia visceral o cranial. No fem separacions, sinó que tractem cada pacient de forma integral amb el que el seu cos necessita.

L’osteopatia visceral està enfocada a la mobilització dels òrgans i vísceres per tal de recuperar el seu correcte funcionament i millorar tant els símptomes dels propis aparells (digestiu, reproductor, respiratori, etc) com els indirectes, com un mal d’esquena o de cap.

El que fem amb aquestes manipulacions és alliberar adherències i bloquejos, per tal que l’òrgan recuperi la seva mobilitat i la circulació sanguínia. A través d’aquestes tècniques podem tractar eficaçment:

 • Problemes digestius: hèrnia de hiat, dolor o acidesa d’estómac, restrenyiment, diarrees freqüents, hemorroides.
 • Problemes ginecològics: dolor menstrual, dolor a les relacions sexuals, problemes d’infertilitat…
 • Dolors a distància o indirectes, com a les cervicals, dorsal o lumbar.
 • Cansament i problemes emocionals.

L’osteopatia cranial se centra en els problemes cranials i la seva influència sobre el sistema nerviós central.

A través de tècniques manuals es busca alliberar bloquejos i tensions a les membranes que uneixen les parts del crani: les sutures, facilitant la mobilitat del conjunt crani-sacre, relaxant la zona i millorant la circulació sanguínia, entre altres coses. Així, podem millorar problemàtiques com:

 • Traumatismes i seqüeles de caigudes o d’accidents laborals o esportius.
 • Disfuncions de l’ATM, bruxisme, migranyes, cervicàlgies, mal cap i dolors d’esquena.
 • Marejos, vertígens, acúfens o tinnitus.
  Problemes oculars, d’oïda, sinusitis, rinitis…
 • Traumatismes i seqüeles de caigudes o d’accidents laborals o esportius.
 • En nadons, en problemes derivats del part amb fòrceps o amb ventoses.