Psicologia i coaching

A Vitae Fisio trobaràs un equip de psicòlegs esportius i coachs per ajudar-te en allò que necessitis per al teu desenvolupament com a esportista i, per guiar-te i donar-te suport, per tal de potenciar el teu rendiment i el teu talent.

Si ets esportista, segur que hauràs pogut experimentar alguna vegada com la ment juga un paper fonamental a l’hora d’aconseguir qualsevol meta. La psicologia esportiva és una branca de la psicologia clínica que es dirigeix a optimitzar els recursos de l’esportista, potenciant les seves fortaleses, i treballant les debilitats i tots els aspectes que poden influir en la seva pràctica i la seva carrera.

Es tracta d’una teràpia on podem treballar aspectes mentals i emocionals com la motivació, la concentració, la gestió de l’estrès i la pressió, els bloquejos i l’ansietat en la competició o partits, o acompanyar processos de recuperació de lesions. En definitiva, aquí trobaràs un equip de psicòlegs esportius per ajudar-te en allò que necessitis per al teu desenvolupament com a esportista.

El coaching esportiu és un procés en el qual un professional (coach) guia i dona suport a un esportista (coachee) per tal de potenciar el rendiment i el seu talent, superar obstacles i ajudar-lo a créixer. Per a fer-ho, es defineix un pla d’acció en el que s’estableixen els objectius, com pot ser la superació d’una meta o una fita de rendiment.

A diferència de la psicologia esportiva, que tracta tots els temes mentals, emocionals i cognitius que poden afectar a l’esportista, el coaching és un mètode més orientat al creixement i superació, com una mena de tutoria que acompanya i motiva per aconseguir objectius. És molt adient per a l’esport, i de fet, el coaching professional i de vida, que ha guanyat molta popularitat en els últims anys, ve precisament del món de l’esport!